4 mei

 

 

Donderdag 4 mei 2017

Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei herdenken we de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesmissies nadien.

De Oranjevereniging organiseert al vele tientallen jaren de herdenking in Koudekerk aan den Rijn. Ook dit jaar zal de herdenkingsbijeenkomst worden gehouden in de Brugkerk aan de Dorpsstraat.

De aanvang is 19:00 uur. In deze korte bijeenkomst zal de alt Marie Anne Jacobs enkele toepasselijke liederen zingen, begeleid door Matts Koldewijn op de piano. Verder zal wethouder van Velzen het woord voeren en zullen er gedichten worden voorgelezen door kinderen van de basisschool.

Aansluitend zullen we in een stille tocht naar de begraafplaats lopen. Daar wordt om 20:00 uur twee minuten stilte gehouden, waarna door gemeente, Oranjevereniging en de basisscholen een krans wordt gelegd.

De twee basisscholen van Koudekerk aan den Rijn hebben het oorlogsmonument geadopteerd.

Sinds kort is de herdenking in Hazerswoude Rijndijk weer nieuw leven ingeblazen; na de herdenkingsbijeenkomst in de kerk gaat een deel van de aanwezigen naar het monument op de Bilderdijklaan.

Marie Anne Jacobs, alt